Webhook not triggered when emtpying a field

Dear Gents,

Why is Webhook not triggered if I remove the content of a Custom Field? It should be triggered with parameter "Type": "Update" and the Custom Field as empty.

Thank you,

roshodgekiss roshodgekiss, 3 years ago

Hi there Albert, I suspect the issue here is that the custom field is not being updated with the blank value, as you've intended. At present, importing a subscriber list with a blank custom field does not erase existing values, but should leave them as-is.

If you add some data to the custom field, it should update successfully and the webhook should trigger.

Thanks Albert - we're happy to add a vote for clearing/deleting the content of custom fields via the API, if that's your intent. Let us know too if there's anything we can clarify here :)

Get in touch with us on Twitter: http://twitter.com/campaignmonitor
We're also on Facebook: http://facebook.com/campaignmonitor
acasanovas, 3 years ago

Dear Ros, I have a webhook activated on a list. From Campaign Monitor website, I access the list and then select a subscriber to see his details, then I and remove the content of a Custom Field. The webhook is not triggered.

Ken Ken, 3 years ago


It looks like we've got a bug there. I've logged a bug report and it should be fixed shortly. We'll get back to you when it has been fixed.

Sorry for the inconvenience and thanks for your patience!

Ken Ken, 3 years ago

Hi Albert,

Just wanted to let you know that the problem with Web hooks not firing has been fixed. Feel free to get back to us if you have any other problems or questions.


Join 200,000 companies around the world that use Campaign Monitor to run email marketing campaigns that deliver results for their business.

Get started for free