Layouts don't appear

Hello everybody

I've just started to programm a Newsletter using the «special tags» of Campaign Monitor.

The Problem is, that I'd like to use the <layout> tags within a <repeater> tag.

Whenever I import my code into Campaign Monitor I get the buttons «Add New» «Edit»... but there is no drop-down to choose a layout and the text is not editable.

Here is my code:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <meta content="text/html; charset=utf-8" http-equiv="Content-Type" />
        <title>Schindler Marketing News Template</title>
        <style type="text/css">
            h1 {
                color: #DC0000;
                font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
                font-size: 26px;
            }
            h2 {
                color: #666666;
                font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
                font-size: 26px;
            }
            p {
                color: #000000;
                font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
                font-size: 14px;
            }
            a {
                color: #000000;
                font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
                font-size: 18px;
            }
            a:hover {
                text-decoration:underline;
            }
            body {
                background-color:#FFFFFF;
                width: 896px;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <table align="center" width="896px">
            <table width="896px">
                <tr>
                    <td>
                        <img editable="true" src="img/background-skyline-shanghai.jpg" width="896px" label="Kategorienbild"/>                    
                    </td>            
                </tr>        
            </table>
            <repeater>
            <layout label="Artikel">
                <table width="896px" style="margin-top: 42px;">
                    <tr>
                        <td>
                            <img editable="true" src="img/sampleimg.jpg" width="896px" label="Artikelbild"/>
                        </td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td height="70px">
                            <h1><singleline label="Titel">Titel des Artikels</singleline></h1>
                        </td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td height="70px">
                            <h2><multiline label="Lead">Lead des Artikels</multiline></h2>
                        </td>
                    </tr>
    
                    <tr>
                        <td width="298px">
                            <multiline label="Artikel"><p>Schreibe hier deinen Artikel</p></multiline>
                        </td>
                    </tr>        
                </table>
                </layout>
                <layout label="singletitel">
                <table>
                    <tr>
                        <td>
                            <h1><singleline label="Titel">Another title</singleline></h1>
                        </td>
                    </tr>
                </table>
                </layout>
            </repeater>
            <p><unsubscribe>wow</unsubscribe></p>
        </table>
    </body>
</html>

At the end it should work with Lotus Notes 8.5 an IOS 7

paulw paulw, 2 years ago

Hey oPhilippeo,

Thank you for posting in the forums! The <layout> and <repeater> tags have been placed in the correct places in your code. The problem here is that the outer table has not been setup correctly and so the editor isn't able to render the blocks as you intended.

To fix this, you can remove the first line starting with <table align="center" ... and also remove the corresponding closing </table> just before the closing body tag. Alternatively, if you do want to keep that table in place, just add the <tr><td> and the closing </td></tr> just after and just before those tags.

That should fix the immediate problem there, but please do drop an email to support if you need any further help. Thanks again!


The Campaign Monitor Blog – HTML email smarts to go with your good looks.
oPhilippeo oPhilippeo, 2 years ago

Hey paulw

Thank you so much. This little change solved a problem, I was taking car of, for the whole last 4 hours. More troubles will follow but as you suggested I'll write an e-mail for further help.

Thank You

Join 200,000 companies around the world that use Campaign Monitor to run email marketing campaigns that deliver results for their business.

Get started for free
1-888-533-8098