aarg background image issue only in Outlook 2013 - #Stig #backgrounds

Hi all,
we have a bit of an issue with background images in Outlook. I know, we all hate them, but hey, we also all have clients who like backgrounds :). Checked with support, but they advised me to ask the forum about it.

*** Fact: ***
I used this link as a first aid:
https://www.campaignmonitor.com/blog/post/3363/updated-applying-a-background-image-to-html-email

I also used http://backgrounds.cm/, but for some reason (doctype?) this didn't work out well.

*** Result: ***

All seems to go well, when applying a background image to a table cell.
Tested 5 runs to finetune everything, but I keep having an issue with Outlook 2013 in testrun. Only in this version we seem to have the image cut of on the bottom (rest of background image looks like it's "rendered" in black color)

All other clients (even Outlook) seem to be fine.

*** Source code html: ***
http://www.delice-la-brasserie.de/newsletter/2015/january/ensembletravel.html

Talking about Test run Round 6 Run on 22 Jan 2015 at 2:48pm.

I googled a bit and it seems Outlook max height is 1782, the image we use
is only 1550px so this seems also ok.

*** Tech Specs on html: ***
line 1:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional //EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

line 2:

<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml">

line 25: background image in html
line 26: vml code
line 76: end of vml


Pls advice
tnx in advance!
g.

Join 200,000 companies around the world that use Campaign Monitor to run email marketing campaigns that deliver results for their business.

Get started for free
1-888-533-8098